četvrtak, 10. ožujka 2016.

Bitna je priča

Nitko ti neće pomoći. Jedino sama sebi možeš pomoći. Drugi jedino mogu biti tolerantni. I naravno, najvažnije je, prije svega, da si okružen dobrim, poštenim i pozitivnim ljudima koji te neće činiti manje vrijednom, koji će te poštovati, ali i koji ti neće lagati i koji će biti iskreni i pokazati stvari u kojima griješiš. Naravno, ti ćeš to iskoristiti u najbolje svrhe - kritike treba prihvatiti i od njih napraviti lekciju.
No ne zaboravi  uzvratiti brigu za druge - iako vjerujem da će ti to samo, prirodno doći.

Prostrani svemir
U njemu je sav život,
u meni nemir. 



Treba se riješiti tog nemira. Nemoj biti cinična i cjepidlaka. Budi aktivna po svim pitanjima. Probaj i nauči nešto novo, bori se za sebe, za druge, za bolja prava. Budi pametna i razmišljaj svojom glavom. Prihvaćaj i tuđa mišljenja i iskoristi ih kao lekciju.

Voli.
Ne boj se! Sve će biti u redu. Znaj to uvijek i zauvijek, neka te ne bude strah, jer je strah taj koji ne dopušta da se iskažeš u najboljem svjetlu, da pokažeš ono pravo ja, tvoje pravo lice!
Nikad nećeš biti spremna, u tome i je stvar i bit svega. Suočiti se sa neočekivanim stvarima.

Vjerojatno misliš da ne znaš što želiš sa sobom. To je zbog toga jer ili sebe ne poznaješ, ili već imaš sve što ti treba.

Riješi se te ljušture, postani leptir već jednom. Budi jednostavna. Bilo kada, u bilo kojem trenutku imaš tu mogućnost da iskoristiš svoju moć, svoju snagu. Iz fizike znamo da je za snagu bitan rad i energija i vrijeme. Što više daješ, više ti se vraća. Zašto ne dati, ono što znaš i pokazati snagu koju posjeduješ?

Na koncu, bitna je priča. Iza svega stoji neka priča, i to je ono što ljude intrigira.  Potrudi se da napišeš svoju priču kako treba, bez ičije prisile, s puno razumijevanja. Važno je pisati priču srcem. i Pitaj, pitaj, pitaj. Pitanja nikad dosta. Ne podcjenjuj se. Ne precjenjuj se. Nađi balans.

Ne poželi ništa bolje nego što posjeduješ. Trudi se i nadaj se, ali ne očekuj previše. Živi sada, sutra će doći. Ono se još nije dogodilo, ali hoće jednoga dana. I tada ćeš shvatiti kako je srce najbolje pisalo. Isto kao što obaožavaš i pažljivo biraš kemijske. Tako se pažljivo odnosi i prema drugim pisalima, srcima. Potrudi se da ih ne povrijediš.

Budi mu prijatelj, treba te sada najviše od svega! Budi mu ta podrška, lijepo mu je s tobom. Tada se najviše osjeća slobodnim.

I ne ograničavaj se, ne postavljaj si nikakve granice, one ne postoje!!!

Nema komentara:

Objavi komentar