četvrtak, 31. prosinca 2015.

Random post mojih misli

Materijalizam?

Ljubav je opasna stvar. Započinje tako što se zaljubimo i temelji se na našim osjećajima.
Danas je najzastupljenija ljubav prema materijalnim stvarima. Što više stvari imamo, što bolji, noviji automobil imamo, mislimo da smo sretni. U stvari znamo i sami da nismo.
Jer tko će biti tu da ti pomogne kad si tužan, kada misliš da ti ništa ne ide kako treba? Automobil ti može jedino pomoći da se slupaš negdje i pogineš u takvim situacijama. Odjeća ti neće pomoći, neće ti ni trebati, kada ćeš ionako cijeli dan provesti ili zatvoren u svojoj sobi ili u nekom baru ispijajući svoju biru, dvije, tri, misleći samo o svojem jadnom životu. Treba ti netko kome ćeš se povjeriti. Kome ćeš ispričati sve što te muči. Koji će ti pomoći da prebrodiš sve poteškoće, odnosno da razumiješ neke stvari. Da razumiješ kako tko reagra na što. Trebamo prestati biti toliko osjetljivi na kritike. Prihvati ih i radi na tome. Zašto plakati, kad možeš biti sve što želiš, znaš i sama. Samo što se uvijek izvlačiš. Sve je u tebi, i ti imaš t mogućnost. Sve ovisi koliko si jaka i aktivna.

Ljubav je pečat koji ti obilježi život. Netko se nekoliko puta zaljubi, sve je to normalno. Ljubav upravlja tvojim životom. Sve odluke koje si donijela, donijela si zbog ljubavi.
Osjećaji su klimavi elementi ljubavi i nekada se ne možemo oslanjati samo na njih.


Čemu sad sve ovo?

Prvenstveno zbog toga što moraš znati kako ne povrijediti drugoga. Čini drugima ono što želiš da drugi čine tebi. I ponašaj se prema drugima onako kako želiš da se drugi ponašaju prema tebi. Na kraju krajeva, tvoj život nije samo tvoj. Uvijek ćeš ga dijeliti s nekim i utjecat ćeš na druge htjela ti to ili ne. Bila ti svjesna toga ili ne, drugi isto tako donose neke odluke zbog tvoje pomoći. Zato pazi, jer da, svaka tvoja riječ je važna.
Svima nam je teško. A to se zove život. I u takvim situacijama kad nam je teško, imamo dvije mogućnosti: Ili ćemo uspjeti nadvladati sebe i postići nešto više, unaprijediti sebe i krenuti dalje, ili ćemo odustati od svega. Pa ti biraj.
Sve je na tebi. Sve je u volji.
Budi voljna.
Voli.

Život je ljubav. Ako nemaš ljubav, nemaš ni život.

17:30 - bem ti ljubav!

Nema komentara:

Objavi komentar